Великденско празненство 

                 На 17 април 2014 г., от 17:00 часа, с участието на деца от  подготвителна група при ОУ "Васил Левски" ул. "Ралица" 2, се проведе Великденско празненство.




































ОУ „Васил Левски”- гр. Пловдив – домакин на
Областно ученическо състезание по безопасност на движението

На 25.04.2014 г. в ОУ "Васил Левски"  - гр. Пловдив се проведе Областно ученическо състезание по безопасност на движението "Да обучим и опазим децата в пътното движение". Организатори бяха Регионалния инспекторат на образованието, Областна дирекция на МВР - Пловдив, Пътна полиция, СБА, БЧК, ОДК и ОУ "Васил Левски".
           Състезанието се проведе в няколко етапа:
1. Решаване на тест с 20 въпроса.
2. Викторина.
3. Техническа изправност на велосипеда.
4. Първа помощ при ПТП.
            В оспорваната надпревара взеха участие ученици от 4-ти до 8-ми клас от няколко училища от гр. Пловдив - ОУ " Васил Левски", СОУ " Васил Левски",
СОУ "Св.св.Кирил и Методий", ОУ"Панайот Волов", ОУ"В. и К. Тютюнджян".
           Учениците от всички отбори показаха отлични знания по БДП и активно
участваха в кръговете на състезанието. С интерес наблюдаваха демонстрацията на доброволците от БЧК за оказване на първа помощ на пострадал при ПТП.
Накрая състезателите бяха наградени с купа и грамоти.
На първо място от отборите с ученици от начален етап се класира отборът на ОУ "Васил Левски"с членове от 4. клас - Емил Банков, Кристиян Кадиев, Лора Добрева и Теодор Грибачев.
Директорът на ОУ "Васил Левски" - госпожа Гергана Витева, съорганизатор и домакин на проявата, поздрави участниците и им пожела успех.









Състезание по двигателна активност „И аз мога”
в ОУ „Васил Левски” – гр. Пловдив

            Вчера в ОУ „Васил Левски” – гр. Пловдив се проведе състезание по двигателна активност за деца с и без интелектуални затруднения. То бе организирано от РЦПИОВДУСОП – Пловдив.
ОУ „Васил Левски” любезно предостави своята игрова база за провеждането на щафетни игри между пет отбора, сформирани от ученици от начален и прогимназиален етап от града и областта.
         В оспорвана надпревара, доказвайки своята бързина и прецизност и категорична двигателна активност, І място спечели отборът на ОУ „Васил Левски” с ресурсен учител Весела Делчева.
         Журито в състав – госпожа Гергана Витева – директор на ОУ „Васил Левски” , господин Димитър Благоев - бивш спортист с доказани изяви в гимнастиката и настоящ преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски” и господин Караджов - бивш хандбалист, изказа своето възхищение от двигателната култура на всички участници в състезанието. Поздрави състезателите и от петте отбора и им пожела да продължават да се занимават със спорт, да се увенчаят с бъдещи спортни успехи и да не спират да заявяват високо
„ И аз мога!”.
За доброто настроение  на участници и публика се погрижи госпожа Елена Захариева – музикален ръководител на ОУ „Васил Левски”, като осигури подходящо музикално оформление на инициативата.