В ОУ „Васил Левски” – гр. Пловдив,                                  ученици получават сертификати за завършени програми по        предприемачество, 12 май 2014 година 


         
          Тази седмица в ОУ „Васил Левски” третокласниците от клуба по предприемачество „Искам да успея с програма „Нашето семейство” по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора” получиха сертификати за успешен край на програма „Нашето семейство”. Те представиха своята работа през годината, като изложиха рисунки; изработени проекти; идеи за магазини и производство на вещи. В забавни минути изпитаха своите съученици, родители и гости със създадени от тях кръстословици и гатанки, свързани с понятията и знанията по предприемачество.












       Четвъртокласниците, работещи по програма „Нашият град”, също получиха сертификати за завършване на програмата. Пред своите учители и родители учениците демонстрираха знания и умения да бъдат предприемачи, които имат въображение, могат да взимат решения и да изработват проекти. Те "разходиха" гостите из града и ги заведоха в една бизнес зона, в която четири групи представиха работата на редакция на вестник, банка, архитектска кантора и ресторант. Децата се забавляваха, като „работеха” в екипа на главен редактор, директор на банка, архитект и управител на ресторант.
Всяка група изготви свой проект. "Редакцията на вестник" запозна читателите с новия им брой със заглавие БИЗНЕС. "Банката" направи реклама на своята работа и предложи интересни оферти. "Архитектите" представиха проект за спортен комплекс. "Ресторантът" показа атрактивно меню и почерпи с вкусни сандвичи всички участници и гости.
      








                    В начален етап в ОУ „Васил Левски” вече втора година се работи по предприемачески програми, изготвени от „Джуниър Ачийвмънт България”. Учениците с желание и ентусиазъм усвояват знания и умения, които им помагат да разберат света на икономиката и ги подготвят за академично обучение и постижения през целия им живот.