На 1.04.2012 год. се проведе училищен кръг на международното състезание "Лингвистично кенгуру". Взеха участие 64 в три възрастови групи, които решаваха тест.
   Откриването на верния отговор изисква лексикални и граматически знания по английски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, характерно за Англия. Така се обогатява общата култура на учениците, развива се логическото мислене.
   Най- добре се представиха:
3 клас - Ирен Таушанова - 100 т.
4 клас - Валентин Бенов - 165 т.
5 клас - Боряна Зашева - 160 т.

6 клас - Дамян Тонев - 165 т.
7 клас - Габриела Тодоранова - 180 т.

********************************************************************************


През тази учебна година учениците от V до VІІ клас се включиха в проекта "Народните будители и Аз", иницииран от Ротари клуб – Пловдив.
Идеята да се приобщят подрастващите към нравствени ценности и личности, които с живота си ги защитават, е достойна за уважение. Защото е кауза, която си струва усилията и подкрепата.
По тази причина и учениците и учителите от ОУ “Васил Левски” подкрепиха проекта ви и се включиха в двубоите.
Всеки клас избра свой патрон и учениците приеха предизвикателството да извършат издирвателска и събирателна дейност за факти от живота и делото на поне един велик българин. От проведените училищни състезания между паралелките най-добре се представиха учениците от 5”а” с патрон Свети Иван Рилски, които достигнаха до четвъртфиналите за града. 
  ********************************************************************************