На 22.04.2012 г. се отбелязва  
Международният ден на Земята.
      Нашите ученици за втора година организират дарителска акция за събиране на средства за озеленяване на училището и двора и подкрепиха столичната инициатива "Подари дръвче, засади гора" като засадиха две дръвчета в училищния двор, закупени от тях.
      Първото честване на този ден се организира през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. Няколко милиона американци провеждат акции в цялата страна, настоявайки държавата и бизнесът да включат в приоритетите си опазването на природата. В резултат се оформя мощно движение, което води до приемането на важни закони - за чист въздух и чиста вода. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година.
      Навсякъде по планетата се увеличава замърсяването на реки, езера, почвите и въздуха. То може да бъде предизвикано от природни фактори, но най-често е в следствие на човешка дейност.
      
На Земята може да помогне и всеки неин жител!
    
Как?
   
     - Ходете пеша или карайте велосипед - НЕ АВТОМОБИЛ.
     - Използвайте чанти за многократна употреба при пазаруване.
     - Изхвърляйте отпадъци разделно.
     - Гасете осветлението, когато нямате нужда от него - ТОВА МОЖЕ ДА СПЕСТИ ГОДИШНО 400 кг. емисии на въглероден диоксид от всеки дом.