ОУ „Васил Левски“ - Пловдив участва в състезанието
Spelling Bee

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.
Венелина Запрянова Стойкова от 7 „а“ клас се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 13.03.2014 г. в ОУ „Васил Левски“ - Пловдив. Венелина Стойкова спелува правилно думата distrub и победи Илия Мачкърски от 6 „а“ клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в град Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
Гости на състезанието бяха г-н Емил Начев, заместник-кмет на район Източен и г-жа Стефка Симеонова, главен експерт „Образование и култура“ в район Източен.