Проект „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“ 2013/2014 г.

Проектът   „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“  има за цел да представи имената и дейността на онези български възрожденци и личности, които са оставили своя отпечатък в израстването и просперитета на нашата държава. Хората , които са живяли с идеите си за „една чиста и свята Република“.
Чрез него, учениците, със своята амбиция да се усъвършенстват ежедневно, имат възможност да покажат своите знания пред  позната и непозната аудитория. Участвайки в проекта , те приемат предизвикателството да извършат издирвателска и събирателна дейност за факти от живота  и делото на поне един велик българин и народен будител. В учебниците по история и по литература се взимат предвид основните аспекти в биографиите на тези велики българи, но често се изпускат причините и подбудите, довели до развитието на дадената личност в определен аспект.
Научавайки историята на великите българи и народни будители, градили през вековете българщината и българския дух, учениците да се изпълват с национална гордост  и патриотизъм.
Участниците в този проект, учениците от 7а  и 7б клас, от  ОУ „Васил Левски“  проведоха своя двубой на 26.03.2014 г. Патрон на 7а клас  беше Неофит Рилски, а патрон на 7б клас беше Паисий Хилендарски. След оспорвана и благородна надпревара учениците от 7а клас спечелиха убедително.
На 16.04.2014 г. от 14:00 часа, те ще участват като представител на район Източен срещу район Западен  - Полуфинал.